Novosti

Poseta RTV2 u sedištu Vojvođanskih motiva

Vojvođanske motive je pred zimske praznike u izložbenim prostorima Prodavnice suvenira u centru Bačkog Petrovca posetila ekipa Radio Televizije Vojvodine. Reportaža je bila emitovana na RTV2 u redovnoj emisiji na jeziku slovačke manjine „Dobro veče Vojvodina“.

Prisutne Tanja Lačok i Ana Opavski su govorile o istoriji i ciljevima udruženja, ručnim radovima članica a prvenstveno o aktualnoj realizaciji projekta „BELA KOŠULJA – veza koja nas spaja“. Projekat se u većoj meri realizovao iz budžeta APV sufinanciranjem od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Reultat prezentacije ovog projekta je web stranica koju upravo čitate www.vojvodjanskimotivi.rs gde Udruženje široj javnosti prezentuje svoje ručne radove u online prodavnici zajedno sa svojim aktualnim ili planiranim aktivnostima.

„Sa druge strane online prodaja ima za cilj doprineti finansijsko osnaživanje žena članica, koje su u većoj meri penzionisane ili su odkazane na socijalnu pomoć države.“ dodala je Tanja Lačok.

Slovački ornament vezen na domaćem kudeljnom platnu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *