Udruženje Vojvođanski motivi osnovano je 2010. godine u Bačkom Petrovcu, gradiću u srcu Vojvodine.

Okupilo je vredne, kreativne i strpljive vezilje, ljubiteljke ručnih radova.

Ono što karakteriše članice Udruženja je ljubav prema tradicionalnim motivima svih vrsta ručnih radova, a zajednički cilj im je da savremenoj odeći udahnu duh pravih životnih vrednosti, da im daju originalnost, sačuvaju od zaborava živopisnost narodne ornamentike.

U svaki komadić ručnog rada utkano je mnogo ljubavi i strpljenja što mu daje poseban kvalitet i vrednost. Materijali od kojih su izrađeni su prirodni fini materijali, od kojih su se neki koristili još od pre sto godina.

Neko ko se nikada nije bavio ručnim radovima ne zna da vreme provedeno u izradi jednog ručnog rada teško može imati adekvatnu materijalnu vrednost. To je mnogo više od materijalnog, to je duh našeg podneblja, lepota i toplina boja, živopisnost motiva koje unose radost u naš svakodnevni život, obeležavaju naše poreklo i bude uspomene na drage nam pretke i pričaju priču za buduća pokolenja.

 

Suvenirnica

Posetite naš izložbeni i prodajni prostor ručnih radova Udruženja Vojvođanski motivi suvenirnicu, koja se nalazi u parku Mateja Čanji kod trga Slobode u Bačkom Petrovcu. Ovde možete naći širu paletu radova, koji nisu dostupni u online prodavnici. Prvenstveno suvenire sa tradicionalnim slovačkim i srbskim motivima i natpisima Bački Petrovac, slike i magneti Bačkog Petrovca, Kulpina, Maglića, Gložana. Neizostavni suvenir opštine Bački Petrovac su metlice od sirka koje u ovom regionu Vojvodine imaju dugu tradiciju i prepoznatljiv brend.

Asortiman ručnih radova se menja i dopunjava u zavisnosti od predstojećih praznika (Božić, Uskrs…), važnih lokalnih i regionalnih manifestacija, turističke sezone i godišnjeg doba.