Novosti

Poseta RTV2 u sedištu Vojvođanskih motiva

Vojvođanske motive je pred zimske praznike u izložbenim prostorima Prodavnice suvenira u centru Bačkog Petrovca posetila ekipa Radio Televizije Vojvodine. Reportaža je bila emitovana na RTV2 u redovnoj emisiji na jeziku slovačke manjine „Dobro veče Vojvodina“.

Prisutne Tanja Lačok i Ana Opavski su govorile o istoriji i ciljevima udruženja, ručnim radovima članica a prvenstveno o aktualnoj realizaciji projekta „BELA KOŠULJA – veza koja nas spaja“. Projekat se u većoj meri realizovao iz budžeta APV sufinanciranjem od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Reultat prezentacije ovog projekta je web stranica koju upravo čitate www.vojvodjanskimotivi.rs gde Udruženje široj javnosti prezentuje svoje ručne radove u online prodavnici zajedno sa svojim aktualnim ili planiranim aktivnostima.

„Sa druge strane online prodaja ima za cilj doprineti finansijsko osnaživanje žena članica, koje su u većoj meri penzionisane ili su odkazane na socijalnu pomoć države.“ dodala je Tanja Lačok.

Slovački ornament vezen na kudeljnom domaćem platnu.

Bugarski ornament vezen na pamučnom platnu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *